Een groot deel van de smartphonegebruikers maakt geen gebruik van een hoesje. Is dat verstandig of juist stom? Voor veel mensen geldt dat ze de smartphone niet onnodig dikker willen maken of dat ze het design niet willen verhullen. Maar met een keer vallen heb je kans op (grote) beschadigen. Tegenwoordig zijn de telefoons steeds duurder waardoor een val of beschadigen aan je telefoon zomaar heel kostbaar kan worden. Waarom zou je dan toch voor een hoesje gaan? We geven je 4 redenen.

Goede bescherming 

Dit had je waarschijnlijk al verwacht, maar telefoonhoesjes beschermen je telefoon. Het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden om een telefoonhoesje te gebruiken. Barsten, krassen, vallen, stoten; schade aan je smartphone ligt op elk moment van de dag op de loer. Met een hoesje verklein je de kans op schade. Hoewel schade natuurlijk nog altijd mogelijk is, is het minder waarschijnlijk. De meeste hoesjes zijn specifiek ontworpen om de impact van een val te absorberen.

Je beschermt de restwaarde

Hoewel je misschien geen barsten in het scherm hebt of deuken in je telefoon, kun je na verloop van tijd diepe krassen krijgen. Voor jezelf maakt het misschien niet uit, omdat het de functionaliteit niet in de weg zit, maar een potentiële koper wel. Als je je telefoon wilt verkopen wanneer het tijd is om te upgraden, dan tellen al deze kleine krasjes mee voor het bepalen van de prijs. Hoe meer krassen, hoe minder je telefoon waard is. Een telefoonhoesje of case kan de hoeveelheid cosmetische schade aan je telefoon verminderen, waardoor de restwaarde hoger is als je het toestel ooit doorverkoopt.

Een personal touch 

Sommige telefoons zijn maar in één of twee kleuren te koop, waardoor je niet veel vrijheid in de kleurkeuze hebt. Het is dan moeilijk om de telefoon een personal touch te geven, want veel opties heb je niet. Als je je gsm, telefoon of smartphone als een verlengstuk van je persoonlijke stijl of persoonlijkheid beschouwt, dan kan een telefoonhoesje dit benadrukken. Of je nu de voorkeur geeft aan een hoesje met schattige dieren, een stijlvol en zakelijk hoesje of een van de andere hoesje: je kan je eigen stijl laten zien. Er zijn dus een aantal redenen waarom iPhone of Samsung hoesjes kopen een goed idee is. Het kost misschien wat geld, maar wanneer je een kapot scherm moet repareren ben je meer geld kwijt. Een  schermreparatie van een gebarsten scherm loopt al snel op tot meer dan 200 euro. Dus een telefoonhoesje is niet zo een verkeerd idee.